Főoldal

Ózonos környezetbarát, vegyszermentes fertőtlenítés, klímatisztítás, szagtalanítás

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben és konditermekben, medencékben, élelmiszerek tárolására használt helységekben és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő. 

Semlegesíti a kellemetlen szagokat legyen az dohányfüst,dohos szagok,kellemetlen szagú szobák,háziállat tartásával járó szagok és megakadályozza a penészesedést.

Az allergia kialakulása és a már kialakult allergia ellen is hatásos lehet az ózonos fertőtlenítés illetve Penészmentesítés és allergénmentesítés!

Az ózonos fertőtlenítés megszünteti illetve minimalizálja:

  • baktériumokat
  • vírusokat
  • dohányfüstöt
  • dohos szagokat
  • penészt
  • háziállat tartásával járó szagokat
  • allergén anyagokat

Hogyan működik?

Az ózon egy instabil molekula, gyorsan oxigénné és egy egyatomos molekulává alakul, a felszabadult oxigénatom amint találkozik egy mikroorganizmussal, szagmolekulával, reakcióba lép vele és megköti azt, így megszűnik a kellemetlen szag a kezelt helységben. Minél több a szagforrást okozó molekula annál több ózonmolekulára van szükség, hogy a teljes fertőtlenítéshez szükséges koncentrációt el lehessen érni. Ez azt jelenti hogy az adott helységben nagyobb ipari géppel vagy gépekkel dolgozunk vagy hosszabb időn keresztül üzemeltetjük az ózongenerátort.

Története

A 19. században az emberek elkezdték hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, vízkezelésre, gyógyításra, tisztításra, a táplálék frissen tartására. Száz év leforgása alatt pedig az emberek ózonhoz való kapcsolata és hozzáállása jelentősen megváltozott, és annak használata széles körben elterjedt. 1902-ben Németországban hozták létre az első olyan gyárat, amely a víz ózonnal történő fertőtlenítésére és tisztítására szakosodott. Azóta már sok vízműben alkalmaznak ózonos technológiát a víz tisztításának és fertőtlenítésének folyamatában. Az ózonnal kezelt víz íze és állapota jobb, mint a hagyományos csapvízé. 1904-től ugyancsak elterjedtté válik az ózon használata a tej, hús, sajt és fehérjét tartalmazó táplálékok frissen tartásánál. Igénybe vették az ózon jótékony hatását a világháború idején az emberek fizioterápiájához, valamint később a sportolók izomzatának fejlesztéséhez és növeléséhez. A modern világban pedig egyre népszerűbbé válik.

Fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármilyen mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor azt megsemmisíti. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel általában előfordul.